Friday, 7 September 2012

Maksud Sebenar " Gangnam Style "







Hye ^_^




"OPPA GANGNAM STYLE"!!! Woww fenomena terbaru bukan saja di Malaysia malah seluruh dunia. Lagu dan video tu sangatlah tidak best (seriusssss nih) tapi mendapat berjuta-juta lemon views kat Youtube, and people start wonder what the heck is Oppa Gangnam Style??!!





Gangnam Style??



Rasanya ramai dah tahu maksud sebenar dia kan. Tapi sejak kebelakangan ni banyak tersebar melalui SMS, BBM, dan Tuiter Twitter mengenai maksud Gangnam Style ni, contoh seperti berikut:


"Gangnam bermaksud ‘Saya Ingin Menjadi Yahudi’ sebarkan untuk Agama Islam. #ShareThis ! Subhanallah. Macam2 sekarang ni !"
Benarkah itu maksud gangnam style?


Dan tadi tengah godeh2 facebook terjumpa ini pulak







So, what your opinion? tak rugi kalau kita share untuk kebaikan bersama kan? Sharing is caring right? heee :p






5 comments:

Secret Garden said...

Setuuju kak. Tgk latar gmbar kuda pun dah ada maksud. Farah mmg minat korea, tapi x minat yg ni..

nadia said...

Baru tau maksud sebakik lagu ni.

Fahmi Idris said...

bukak google type gangam style lyric pastu translate to any language yg korang paham, pastu pahamkan betul2 lirik tu, bukak wikipedia atau ape 2 source yang korang yakin, fahamkanlah betul2 sebelum post.. tolong jangan buat sesuatu yg menampakkan kebodohan diri sendiri.

anti paranoia said...

Ada lg org bodoh camni rupanya...

akupunyeduasen said...

btol tu.jgn la menampakkan kebodohan diri sangat. b4 post any issue tolong la berfikir n kaji betul2.jgn main hembus o copy paste je. kalau nak kata mv membawa contoh x baik then aku terima la gak, cth nye ttg pakaian perempuan yg seksi ke, tp ni tang maksud lagu yg aku rase mmg lari dr tajuk,confuse tros.jgn la suka sebarkn sesuatu perkara yg x tentu sahihnya.boleh jadi fitnah kot kalo info tu x betul.last2 ape dapat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...