Monday, 31 October 2011

Contest Blog Menawan Kalbu





Hye :)

Hari nie aku dijemput oleh Cik Eyqa untuk join satu contest nie, iaitu
" Contest Blog Menawan Kalbu "
Walaupon xtau menang ke tak, xsalah klau kite mncuba nsib kn?
hehehe



Anda berminat ? kalau berminat boleh la klik banner kat atas tue ye ^^
Jom ramai2 kita support Askar Pink dan Amalina Land 
Mari kita SERBUUUU!!!!!


Aku nak tag Dieyba dan Fufu untuk join contest nie :D






Sunday, 30 October 2011

Wah, akhirnye kne Tag lg nie !





Hye !
Aduhai ! akhirnya aku kena tag lagi dgn soalan2 nie
aku di tag oleh Cik Debab kali nie
tapi nak mnjawab nie ad rules dy taw !
Jom kite terjah apa rules dy =)



about me :

1. Masih study lagi dan akan ambil STPM tahun ni.

2. Aku orangnya simple person, tak bnyak kerenah..tapi sometimes ad jgak kerenahnya..hehe

3. Anak sulong daripada lima beradik..kak long nie, bukan kak yong..hahaha

4. Aku suka warna pink, merah dan biru <3

5. Aku paling xsuka dengan kucing..xtau la npe, da mmg sejak azali lagi

6. Seorang yang kuat makan, pantang lapar ckit msti carik mknn kt dapur..lau tgah malam tue suka menyelongkar dapur..tapi badan tetap maintain, ssh nak naik

7. Seorang yang happy go lucky, friendly, gila2, cool, manja, kelakar dan baik..hehehe

8. Suka sangat tengok drama korea seperti My Girl, Princess Hour and so on..

9. Seorang yang kuat berangan ! hehe

10. Aku akan berfacebook dan berblogging setiap hari..mmg aktiviti WAJIB !

11. Seorang kekasih yang setia..chewahh !!

Ini soalan yang ditanya oleh beliau :)
____________________________

1. Nama penuh ?
- Nur Diyana bt Md Rauzi

2. Umur ?
- 19 Tahun

3. Ada bf / gf ?
- Mestilah ada

4. Suka makan apa ?
- Nasi paprik, chicken chop dan ABC

5. Guna phone apa ? siapa bagi ?
- Sony Ericsson..ayah yang bagi

6. Birthday pernah dapat apa ?
- macam2 pernah dapat..contohnya jam, bear, tapi yg paling special dapat bantal DOMO

7. Jenis lappy korang apa ?
- Acer

8. Kawan baik ? mentioned kan nama :)
- Alia dan Ayu

9. Pernah tak suka kat orang yang xpernah sukakan korang ?
- Emm...pernah..tapi dlu cinta monyet ^^ hehe

10. Ada kucing x ? nama apa ?
- Tak ada sbb xsuka kucing n takut ngn kucing

11. Best x belog ? pendapat korang ?
- Best sangat2..sbb dapat kenal dgn ramai orang


HUH !! penat2 aku menjawab soalan yang ditanyakan
da macam artis plak ^-^
ok la..thanks dear for the tag <3
Lain kali tanya lagi :P
hehe



Soalan saya :

1. Apa maksud nama korang ?

2. Suka muzik jenis apa ?

3. Artis favourite korang sape ?

4. Korang suka berangan x? berangan pasal apa ?

5. Suka drama Korea ke Jepun ?

6. Suka lelaki/perempuan yg cmne ?

7. Korang ada habit x? apa habit korang ?

8. Ada bg/ gf x? berapa lama da bercinta ?

9. Berapa jam dalam 1 hari korang ber FB n ber Blog ?

10. Percutian idaman korang kat mana ? dengan siapa ?

11. List kan 5 perkara tentang saya..apa2 sahaja

tag them =)
_________

1. http://saniwitque4ever.blogspot.com/
2. http://alyaeyanaqaisara.blogspot.com/
3. http://akubudakterpinggir.blogspot.com/
4. http://bemywishwand.blogspot.com/
5. http://iena-devo.blogspot.com/
6. http://lyanakancang94.blogspot.com/
7. http://www.ikaqua.blogspot.com/
8. http://eiraakayoh87.blogspot.com
9. http://lyanakancang94.blogspot.com/
10. http://qistinaolivia.blogspot.com/
11. http://cacha-winkwink.blogspot.com/






 





Rahsia Perangai Anak




Hye korang :)

OK..entry kali nie aku nak mention sikit pasal rahsia perangai anak..
kt bawah nie korang leh la buat check list  tentang korang anak
yang ke berapa dalam family and betol ke ciri2
tersebut ada pada korang..

Jom check it out ^-^v


♥ Anak Sulung

Anak sulung merupakan cahaya mata pertama di dalam keluarga dan menjadi tumpuan kasih sayang dan perhatian ibu bapa. sehinggalah kedatangan adik baru. Namun apabila mereka meningkat remaja, mereka lebih pandai membawa diri masing-masing dan sanggup berkorban demi demi adik-adik.

... Ciri-ciri yang ada pada mereka ialah :

* anak sulung dikaitkan dengan sikap pelindung, suka bertolak ansur, serta ego.
* sering berjaya dalam hidup.
* lebih pandai mengambil hati orang tua.
* mempunyai nilai tanggung jawab yang tinggi.

♥ Anak Tengah

Biasanya anak tengah lebih pelik sedikit dari anak-anak yang lain. Mereka lebih gemar berdikari dan membuat hal sendiri. ini kerana mereka adalah antara yang paling kurang ‘favourite’ di kalangan adik-beradik yang lain. Seringkali mereka juga teras terpinggir. Dalam banyak hal mereka merasakan diri mereka dipaksa untuk mengalah kepada si sulung atau si bongsu. Sebab itu di kalangan mereka juga kadangkala mudah dilanda tekanan. Oleh itu, anak tengah juga cuba untuk melakukan yang terbaik bagi diri mereka tanpa mengharapkan bantuan orang lain.

Ciri-ciri yang ada pada mereka ialah :

* lebih berdikari berbanding dengan si sulung atau adik beradik yang lain.
* lebih percaya dengan keyakinan sendiri.
* suka mencuri perhatian dengan cara tersendiri.
* sering merasakan diri mereka terpinggir.
* terlalu mengalah

♥ Anak Bongsu

Mendengar ungkapan anak bongsu saja cukup memadai untuk membuat tafsiran bagaimanakah sikap anak bongsu. Mereka sering digambarkan sebagai seorang yang manja dan besar kepala dan mahukan orang lain mengikut kehendak mereka sahaja. Mereka perlukan orang lain untuk melakukan apa saja dalam hidup. Sering dikatakan mereka kurang berjaya dalam hidup memandangkan sikap ketidakpercaya ibu bapa terhadap mereka. Biarpun mereka berjaya namun sikap ibu bapa sendiri membuatkan hidup mereka terbatas. Mungkin ibu bapa sentiasa berasakan anak bongsu memerlukan perlindungan mereka buat selama-lamanya.

Ciri-ciri yang ada pada mereka ialah :

* happy go-lucky dan yakin diri.
* manja.
* berkeinginan dan bercita-cita tinggi.
* sukar membuat keputusan sendiri.

♥ Anak Tunggal

Dalam banyak kategori, ramai ingin menjadi anak tunggal. ramai yang beranggapan seronok menjadi anak tunggal memandangkan hanya mereka satu-satunya anak dalam keluarga. Mereka akan menjadi tempat sepenuh tumpuan, perhatian dan curahan kasih sayang ibu bapa. Mereka juga tiada persaingan dari adik-beradik yang lain. Dari sudut hubungan bersama ibu bapa, tidak dinafikan hubungan anak tunggal lebih kukuh dan erat. Mereka saling memerlukan antara satu sama lain, saling menyokong dan menggalakkan.

Ciri-ciri yang ada pada mereka ialah :

* sering merasakan diri mereka kesunyian.
* lebih berkeyakinan kerana sudah terbiasa segala yang dihajati tercapai.
* lebih bijak bergaul.
* lebih cepat matang.
* terlalu rapat dengan ibu bapa walau usia makin meningkat.
* sukar nak bertolak ansur dengan orang lain.


Ok..korang anak yang ke berapa ?? Jom share sama2 =)






Tag Again And Again !





Hye semua =)
Korang semua tengah buat apa?? buat kuih ke? hehe
Ok ! kali nie aku di tag oleh Cik Bella dgn soalan2 yang WAJIB aku jawab
Dy cakap da xleh nak mengelak..so, bagi memnuhi hasrat beliau
biar aku jawab semua soalan yang diajukan :)


1. Siapa nama atok korang ?
- Hj sarani bin Jayoh ( belah mak ) dan Othman bin Hayun ( belah ayah )

2. Korang jujur tak dengan kekasih korang tu ?
- HAHAHA...of course la JUJUR..

3. Kalau ada sahabat korang tikam korang dari belakang apa korang nak buat ?
- Emm..mayb lupakan aje..I can forgive, but I cannot forget apa yg dy da buat

4. Lagu jiwang apa yang menjadi pilihan korang ?
- Bnyak, salah satunya Kisah Hati, Di saat aku mencintaimu dan My heart will go on

5. Lesen kereta dgn lesen motor, agak2 mana korang nak amek dulu ?
- Dua2 da ad lesen..dulu amek lesen saing2

6. Percutian ke England atau New York, mana korang nak pergi ?
- Rasa2 nye nak pergi England la..hehehe

7. Nombor apa yang korang rasa paling korang suka 1-9 ?
- Nombor 6 dan 8

8. Henset apa yang korang tengah guna sekarang nie ?
- Sony Ericsson

9. Korang skrang ni kuliah/kerja/sekolah/penganggur ?
- Hehe..still sekolah lagi ( Form 6 )

10. Binatang apa yang korang paling takut ?
- Haha..takut kucing lorh..aku akan lari bila kucing datang dekat kat aku..
siap terlompat2 lagi..xsenonoh pnya perangai..hehe

11. Korang lebih suka emas ke silver ?
- Of course la emas


Selesai sudah menjawab soalan..HUH ! penat-penat ! =)
thanks dear for the tag..segala soalan da dijawab ok
~ arigato ~
wink2 :)





"1ST GIVEAWAY MR BAIZ ~ RM300 untuk di Menangi!!!"





Peacee ^_^

Heyy . Jom kalau kita ramai - ramai join contest. Aku nak join" 1ST GIVEAWAY MR BAIZ "




Senang je . Kalau nak join , klik banner kat atas ini ok ?

Tarikh Tutup penyertaan : 31 Oktober 2011

Aku nak tag Amanda dan Diana Ali :D





Saturday, 29 October 2011

Segmen: Jom Join Bloglist Lighta Shadowee!





Hye..kali ni aku di poke oleh ehem2...
tak lain x bukan iaitu Encik Bedak Sejuk <3
Beliau invite aku untuk join segmen yang terbaru, iaitu korang boleh baca tajuk 
entry di atas ok :)



Jom Join Bloglist Lighta Shadowee (September - November 2011)


Korang berminat nak join segmen nie? If korang minat, mcm bese la
klik banner kat atas itu ok :)

Segmen ini baik sebelum 25.11.2011 tapi lagi cepat lagi bagus sebab lagi awal you all join lagi awal lah blog you all akan di list kan di blog beliau =)

Aku nak ajak ShafikaEycha dan Cik Diana untuk join segmen nie :)




Ciri - Ciri Ketagih Facebook





Peace ^^


Nmpak x gambar yang kat bawah ni ?



Aku tau ramai di kalangan korang yang sememangnya ketagih dengan
facebook..btol x ? btol x ? hehe
kat bawah nie aku ad senaraikan bberapa ciri individu yang ketagih sangat
dengan " Muka Buku " nie  =)

1. Tidak dapat berenggang dengan internet.
2. Terus mencapai facebook sebaik sahaja bangun tidur, sampai di pejabat atau sampai di rumah.
3. Sentiasa terbayang apa yang ada dalam facebook semasa offline.
4. Sentiasa terbayang untuk menulis sesuatu dalam facebook semasa offline.

5. Lebih selesa melayari facebook daripada keluar rumah atau menonton TV.

6. Masa dihabiskan lebih setengah jam sehari untuk melayari facebook. 
7. Melayari facebook lebih 3 kali sehari sekadar berbual kosong.
8. Facebook dijadikan tempat meluahkan perasaan. 
9. Sentiasa mengharapkan ramai orang memberi komen dan menge'like' status anda. 
10. Rasa gelisah yang amat sangat apabila berada lama di tempat yang tiada internet.


korg mmpunyai ciri2 di atas ni???
seriuosly aku pon ada gak t'golong dalam ciri2 dkt ats ni..huhuhu
dh mmg addicted dgn fb...
mmg thp2 kne kurangkan la...
tepuk dada tnya selera
depends pd diri kita smua
kne pk baik n buruk fb ni...
adiosss..
renung2kan dan selamat beramal :)






Segmen Cik Bunny : Jom Blogwalking!





kepada sesiapa yang berminat untuk join segmen cik bunny bolehla join..
jom ramai2 follow cik pelangi join segmen nie kalau korang
berminat nak tambah follower korang :)
apa tunggu lagi ? Jom semua <3



Ok..btw aku nak ucapkan tenkiu dekat Cik Putri sebab tag aku untuk
join segmen tersebut :)

Kalau korang berminat nak join jugak, tekan banner atas tu
tarikh tutup segmen ni adalah pada 20 Nov 2011 , lame lagi..but kalau takut terlepas..join cepatx3 !

Aku nak ajak Akma dan Encik Bedak Sejuk untuk join segmen dari Cik Bunny ni :D











Angry Bird Real Punya =)





Hye peep n readers :)


hhaaa.. entry kali nie psal Burung Angry Bird plak... mesti ramai di luar sana yang berminat dengan Angry Birds bukan?? Rupa-rupanya, memang karakter burung-burung ini wujud di dunia nyata. Mungkin juga burung-burung ini menjadi inspirasi dalam pembuatan permainan game yang popular sekarang nie... jom kite tengok ^^


dan juga..


haa.. cam ner korang?? penah korang nampak burung-burung nie sume?? nie la burung angry bird yang real2 sebenarnya..same x?? cute kan.. hehehe

ok.. sampai sini saja entry kali ini..






Friday, 28 October 2011

Ianya Semakin Hampir...





Hye semua :)

Peace ^-^


Semakin hari semakin berdebar plak rasa hati ni..hanya tinggal 23 hari saja lagi
aku akan menduduki peperiksaan STPM bagi tahun 2011 ni..
Rasa takut, gusar, gelisah semakin menebal dalam diri aku. Maklumlah
ini adalah peperikasaan terakhir yang akan aku ambil dan ini yang
akan menentukan masa depan aku =)

Semakin hampir dengan peperiksaan, cikgu2 pon banyak memberi
nasihat supaya jaga kesihatan, jangan lupa solat, kuat mental dan fizikal
dan jgn asyik nak ber-enjoy aje !!
kena korban kn segala2nye untuk bebrapa mngu nie
ckgu ad mention kurangkan tdur, kalau boleh 6 jm sehari
then laps exam leh ganti balik tdur yang tertunggak 2..hehehe :)

belajar pon biar ber-FOCUS !!
masa yang semakin suntuk..da xd mse untuk memain da..ngeee !!
harpan parents dan ckgu terlalu besar
especially untuk dri aku sediri
aku ni ank sulong dalam family kena la berjaya
biar jadi contoh kpada adik2 aku yg lain
ckgu plak da memberi kpercyaan kat aku dan mmberi hrapan tinggi
pada aku bcoz dy target aku salah satu calon yg akn
dapat 4 flat dalam STPM nanti..
cmne kalau aku xdpat nak memenuhi harapan mereka??
aku pon xdla target terlampau tinggi sangat dalam STPM nanti
aku juz berharap n berdoa agar pointer aku  layak n strong untuk
aku continue study kat Universiti n dapat kos yang aku minat
itu sahaja harapan aku

HMMM...aku akan cuba manfaatkan sepenuhnya sgala ilmu
yang telah guru2 curahkan pada aku dan kawan2 :)

wishhh we luck ok :)
countdown STPM ~ 21 November 2011






Tips : Psst .. 10 ‘Secret’ Si Dia Tidak Perlu Tahu..






Helow korang... Hi ! hee .~
Heyy , hari ni , aku nak bagi lagi tips cinta dekat korang lagi ni .
Maybe tips2 sebegini banyak memberi manfaat dekat korang ke ? Mana lah nak tahu kan .Aku agak je.hehe.
Yupp ! Memang benar .. Dalam percintaan , korang seharusnya bersikap terus terang , terbuka serta tiada rahsia korang dengan si dia. Namun , adakalanya ,demi menjaga hatinya , ada juga perkara yang harus korang rahsiakan dari pengetahuan nye . Di bawah ini , aku ada lah berikan 10 rahsia yang tak perlu korang beritahu si dia . Usha lah ye !




:n:Si dia tidak disukai oleh keluarga korang.
Korang semestinya menyemarakkan api yang sedang menyala ! Sebaiknya , korang diamkan sahaja perkara itu daripada diketahui si dia. Sementara menunggu masalah reda, korang bolehlah memujuk keluarga untuk menerimanya dengan memberitahu perkara baik tentang si dia. InsyaAllah , keluarga korang akan lebih memahami..:)



:n:“Saya suka dengan”..
Ini penting ! Tolonglah jangan sesekali memberitahu si dia andai korang tertarik dengan mana-mana lelaki atau wanita yang lebih tampan dan cantik dari si dia . Mungkin niat korang tu untuk mengagumi kecantikan dan ketampanan seseorang itu dan tiada niat untuk mencurangi si dia.. namun ia akan tetap menyinggung perasaan si dia. Jadi , untuk mengekalkan perhubungan korang , elakkan daripada berbuat demikian erkk. Hehe . Nasihat je ni ^_^



:n:Simpan Rahsia Kelemahanmu
HEHE . Yang ini agak melawakkan lah . Kalaulah korang ni , jenis lelaki yang takutkan labah-labah atau pun cicak mahupun lipas.. simpan rahsia itu sebaiknya. Begitu juga dengan perempuan ! Jika korang ni seorang yang kuat berdengkur ketika tidur ke, tidak perlulah diberitahu pada si dia. Biarkan pasangan korang tu tahu rahsia korang secara natural sepanjang berhubungan dengan korang je. Takut-takut dalam diam-diam si dia lari bila dengar rahsia korang tu . hehe~



:n:Bandingkan dirinya dengan kekasih yang terdahulu
Opss ! Tiada orang yang suka dirinya dibanding-bandingkan dengan orang lain , terutamanya hal yang buruk-buruk . Jika korang pernah berbuat sedemikian .. haa. Korang sebenarnya telah menempah satu hubungan yang agak singkat . So , kotang dilarang untuk berbuat demikian ye . Ingat taw pesanan ni . hehe~



:n:Jangan jadi ‘anak emak’
Eh . eh. Manja nya ! haha . Berapa kali dalam sehari korang menghubungi mama korang ? Jika jawapannya kerap kali , sebaiknya korang kurangkanlah sedikit . Tidak salah untuk bermanja tetapi tidak perlu lah setiap hal yang korang lakukan harus dilaporkan kepada mama korang tuh . Alahai.. memang lah nampak agak baik + sweet kan bila contact dengan mama . Tapi tak rasa ke girl/boy korang tu suka dengan perangai korang tu ? Anak Emak !? Siapa suka ? haha~



:n:Hobi yang Pelik
Ada juga dalam kalangan korang yang suka mengumpul barangan ‘transfomer’ atau jam-jam antic mahupun , si pengumpul telur-telus cicak ?! Hah ? Ada ker ? Mestilah ada.. Tetapi , korang perlu sedar . adakah si dia tu , dapat menerima hobi pelik korang tu . Janganlah pula korang jadi insane yang baik dengan memberitahu si dia tentang hal pelik-pelik tu . Peluang untuk si dia ditinggalkan sangat dan teramatlah tinggi ! Jaga-jaga ;)




:n:“Saya tidak suka awak berkawan dengan...”
Jangan sesekali merendah-rendah atau memperlekehkan teman-temannya. Sebaik-baiknya korang beritahu perkara yang baik-baik sahaja tentang mereka biarpun ada di antaranya korang sukar untuk disenangi. Perlu diingat jika korang baru sahaja dengan si dia , jangan senang-senang je kamu memperkatakan keburukan temannya . padahal , si dia sudah mengenali temannya lama daripada diri korang tu sendiri . So , jangan lah korang terlalu sangat mengongkong diri si dia pasal hal2 kawan ni .


:n:Perkara Yang Memalukan Sebelum Ini
Sekarang ni , korang ada terfikir inilah masanya yang sesuai untuk korang memperlihatkan kejujuran korang tuh di mata si dia dengan memberitahu bahawa korang pernah menduakannya sebelum ini. Walaupun si dia bagitahu korang yang si dia tidak ada rasa apa-apa , sebenarnya si dia tebal dengn sifat dendam dan akan terus mengingati perkara itu sampai bila-bila.. Oleh itu , berhati-hati apabila mahu melepaskan beban yang korang tanggung sekarang ni . Alar. Tak payah lah susah-susah nak jadi budakk yang terlalu jujur. Ini akan mendatangkan masalah dalam perhubungan korang tu !


:n:Tertarik dengan teman baiknya yang sangat seksi
Hah ? Seksi ke , seksa ? HAHA. Kalau korang fikir teman baiknya kelihatan SEKSI kan , jangan beritahu keadaan sebenar walaupun dengan nada yang bergurau ! Ingat taw.... Tak mungkin si dia merasakan itu satu gurauan , malah si dia akan merasa marah dan terluka. Dan dalam jangka masa yang panjang kepercayaan nya terhadap korang akan hilang dan akan menjadi semakin pudar ^^ Jadi , jangan lah berani korang ambil risiko sebegini ya! :]



Ok..that's all tips CINTA dari aku...harap2 dapat dimanafaatkan oleh korang =)


~ Trimassss ~









Thursday, 27 October 2011

Tips : 10 Cara Ucap 'I LOVE YOU'





Heloww koranngg ! Hyee .

Melalui pembacaan aku , aku nak share sedikit lah dekat korang , 
10 Cara Nak Ucap " I LOVE YOU" ..


:51: Album Gambar
Beli sebuah album dan korang letakkan gambar korang dengan boy/girl korang tuh. Setiap muka surat , korang letak lah kata-kata yang indah . Baru lah lebih hayati ,and menarik kan ? Cuba lah ^^ Aku pon maybe akan buat bnda yg sama, insyaAllah ^^..heheh :h:

:60: Sekumtum Bunga
Ini bagi lelaki .. Letakkan sekumtum bunga di hadapan pintu rumahnya di pagi-pagi hari .. Mesti si dia seronok gila bila tengok bunga ada di di depan pintu rumah sebelum pergi keje or kolej . hehe .Walaupun harga sekumtum bunga itu agak murah tetapi nilainya pada si dia amatlah berharga dan lebih berharga daripada harga harta bendanya sendiri . hehe :h:

:54: Message Puzzle
Ini menarik untuk dipraktikkan . Tapi , aku tak buat lah lagi . hehe .Korang buat sebaris ayat cinta.. Kemudian potong kan nya , menjadi puzzle.. Berikan pada si dia untuk mencantumkannya. For sure korang takkan menyesal punya bila lihat reaksinya menyelesaikan puzzle tu. Wah , romantiknya ! :h:


:47: Puisi Romantik
Luahkan cinta korang tu melalui puisi atau madah ciptaan korang sendiri dan berikan kepadanya. Lebih baik lagi korang semburkan lah minyak wangi kesukaannya di atas kertas itu . Cara ini akan mengingatkan si dia pada kamu sentiasa. :h:


:33: Love List
Berikan si dia senarai atau 10 sebab kenapa korang mencintai si dia. Tuliskan dengan ikhlas dan jujur . Sebaiknya , korang hantarkan melalui pos kepadanya. Kalau korang hantarkan sendiri . ia nya tak menunjukkan ianya istimewa . Malah , perkara yang biasa je tuh . hehe . Cuba lah , pasti si dia , akan lebih mencintai diri korang . :h:


:27: Gambar Terbaik
Korang tengok balik gambar-gambar yang korang pernah 'snap' dengan si dia.. then korang carilah gambar yang cantik dan ada kenangan manis korang . Framekan gambar tersebut , dan hadiahkan kepada nya! Pasti si dia suka dan tersenyum melihatnya ! Try lah .hee~~ :h:


:108: Hadiah Buatan Sendiri
Bagi yang ada kelebihan menjahit , bolehlah korang gunakan kelebihan yang korang ada . Korang buatlah skaf untuk si dia .Tak pun , korang beli sapu tangan ke , jahit nama korang dengan si dia . Dan hadiahkan lah kepada nya . Aku jamin , pasti dia suka melihatnya . Dan kepada orang lain yang tak tahu menjahit , korang boleh jugak buat kad sendiri yang cantik dan menarik . mesti si dia kagum dengan kamu . Dalam kad itu , boleh lah korang luahkan perasaan cinta kepada si dia . :h:


:81: Kongsi Rahsia
Ok , ini pun menarik . Korang beritahu lah rahsia korang kepada si dia yang tidak pernah korang beritahu pada sesiapa termasuklah mama n papa korang . Si dia pasti akan berasa bangga dan dihargai kerana korang begitu mempercayainya. Dengan cara ini , dia sudah yakin yang korang betul-betul mencintainya! :h:


:74: CD Lagu kegemarannya
Hadiahkan CD lagu kegemarannya . tetapi , biarlah yang berunsurkan cinta . Pasti dia menghayati lirik-lirik lagu yang kamu beri kepada nya . Kata kepada yang lagu itu , amat bererti bagi korang sebab ianya mewakili hati korang untuk si dia . hehe . meanrik kan ? :) :h:


:64: Menonton Wayang
Hehe , biarpun korang bercinta, namun ada jugak citara korang dengan si dia yang berbeza kan ? Apa kata , korang korban kan sedikit , untuk menonton movie kegemarannnya , biarpun korang berkorban , dari situ , si dia akan lebih sayang korang dan mengetahui ,bahawa korang benar-benar mencintainya. dan si dia yakin yang korang boleh mengikut ke mana saja kerana cinta korang tu. Dan lagi satu , bila dah tengok wayang tuh , jangan dibuang pulak tiket wayang tu . kumpul dan simpanalah . satu hari nnti , korang tunjukkan yang korang masih simpan lagi tiket-tiket wayang tu sbg kenangan korang dengan si dia ^^ :h:






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...