Monday, 30 April 2012

1st Giveaway by LeenNajib







Hye ^_^



Photobucket



Nak join jugak? boleh aje. Klik Sini ye :)


Nak tag  Sis92 dan Mai



Tahniah Kepada Yang Berjaya ^^







Hye ^_^



Semua sudah tahu kan keputusan peperiksaan sudah keluar bagi pelajar Diploma UITM seluruh dunia pada 27 April hari tu. Syabas diucapkan kepada yang berjaya, dan yang tak berjaya tu janganlah cepat berputus asa ok. Mungkin belum ada rezeki dan berusaha dengan lebih gigih lagi supaya dapat keputusan yang lebih cemerlang pada masa akan datang :)


Aku juga nak ucapakan tahniah kepada cik abang sorang tu sebab akhirnya usaha dia tak sia-sia. Dapat jugak Dean List kan bagi semester yang terakhir sebelum masuk degree. Tahniah sayang and I'm really proud of you. Ini mungkin sebab berkat aku tiap2 malam teman dia study sampai tengah malam dan kejut dia awal pagi untuk dia study. haha. Apa2 pun, ini juga usaha dia sendiri, doa dia sebab tu dia boleh berjaya. Aku hanya memberi support pada dia dan  usaha aku tidak la sebesar usaha dia untuk study ( merendah diri jap ) hehe


Sehari sebelum result keluar, aku asyik takutkan dia aje pasal result. Ini kira kes balas balik la bila time result STPM aku nak keluar dia pun takutkan aku jugak. Aku cakap dekat dia, kalau dia takut nak cek result, aku dengan berbesar hati dan berlapang dada nak tolong cek kan, tapi ditolak mentah2 oleh dia. haha. Cis, takut punpa pasal kan? Aku cakap dekat dia, mesti dia dapat dekan kali ni. Bila aku diberitahu yang dia berjaya, aku lah orang yang paling bahagia dalam dunia ni atas kejayaan dia sebab kejayaan dia kejayaan aku jugak :) Pada awalnya dia tidak berapa yakin akan dapet result sebaik ini, tapi aku dah cakap awal2 lagi yang dia akan dapat result yang baik. And now, dah terbukti kan? mulut aku kan masin ( gara2 aku letak garam sebab kena mata ikan hari tu ) hehe. sebab tu menjadi kan? If korang nk try bolehla jugak..wink2 :)


Tak lama lagi dah nak konvo diploma kan? wahhh, untunglah kan boleh pakai baju macam orang amik degree. haha ( jelez gile ) Nampaknya result dia lagi baik daripada result STPM aku. Apa2 pun aku akan berusaha untuk degree nanti. InsyaAllah ^^ tak lupa jugak nak ucapkan tahniah kepada cousin aku yang palin poyo plus gediks dalam dunia ni, Muhammad Syafiq atas kejayaan dia jugak. Tak sangka pandai jugak cousin aku yang sorang ni kan. hehe. Next semester biar dapat pointer yang lebih tinggi okay! :)



I wish u all the best :D




Segmen : PENCARIAN BLOGLIST MEI AMERCORNER







Hye ^_^



Nak join segmen la hari ni. wink2 :)






http://amercorner.blogspot.com/2012/04/segmen-pencarian-bloglist-mei.html


Tarikh Tutup : 30 April 2012 ( 11:49 p.m )





Genap Setahun Perkenalan Kami







Hye ^_^






Hari ini bertarikh 30 April 2012 adalah tarikh yang sangat bermakna dalam hidup aku. Kenapa? sebab tarikh ini lah yang telah menemukan dua hati dan akhirnya menjadi ' SATU '. Tarikh ni merupakan tarikh di mana aku berkenalan dengan seseorang yang sangat istimewa di hati aku sekarang ni, seorang yang sangat cute, handsome, funny dan paling best dalam dunia ni. hik3! ( kompem muka dia blushing bila baca ni )


Bermula dari 30 April 2011 aku mula kenal dan berkawan dengan dia, sampai la satu masa dia propose aku untuk jadi princess di hati dia, sampai la sekarang aku tak boleh lupa segala kenangan yang pernah berlaku sepanjang kami berkawan selama beberapa sebulan sebelum dia propose aku. Memang best gile bila dapat kawan dengan dia sebab dia pun jenis sama spesis macam aku jugak, gila2, sempoi, dan dia layan je apa yang aku cakap. Memang tak pernah jemu layan dia dan setiap hari kami akan mesej, bergayut tengah2 malam. I'ts a very nice moment that i will remembered forever :)

Camana kami boleh kenal? haha..itu biarlah menjadi rahsia kami. Bila diingatkan balik peristiwa itu sangat kelakar dan sweet gitu <3 tapi bila dah lama berkawan dengan dia timbul pulak perasaan lain dalam hati ni kan, perasaan yang sukar untuk ditafsirkan. Perasaan sayang, cinta atau suka? Sebab definisi bagi setiap itu kan berbeza-beza. Betul tak? hehe. Lagipun time tu masing2 tengah single kan? Why not if hubungan yang dah terjalin ni menjadi hubungan yang lebih serius lebih dari seorang kawan. kan3? :)

Bila dah genap setahun ni, terasa masa berlalu terlalu pantas. Kejam celik kejam celik dah setahun dah rupanya aku kenal dengan budak comel ni kan. haha. Tak lama je lagi anniversary kitaorang plak. Tunggu jela entry untuk anniversary pulak okay! ^^



To my dear one :

Setahun dah kan? dari hari pertama kita kenal sampai la hingga ke hari ini. Allah masih bagi peluang untuk kita bersama2 merasai kebahagiaan yang telah kita ciptakan bersama. Perkenalan sebagai seorang kawan yang akhirnya membawa kita ke satu fasa yang lebih serius. From the first day we became a friends, i know you are the perfect man that i have found. Perasaan dari seorang kawan akhirnya menjdi cinta dan semoga cinta ini akan tetap kekal dalam hati kita. Terima kasih kerana sudi berkawan dengan saya dan menjadi kawan saya :)


P/S : Dia bukan sahaja sebagai teman lelaki, tetapi dia juga seorang sahabat yang memahami dan paling best!! 



MOHAMAD SAIFUL 




Sunday, 29 April 2012

Saturday, 28 April 2012

SEGMEN : UP FOLLOWER DI AKHIR BULAN APRIL






Hye ^_^




Hari ni nak join segmen yang dibuat oleh Nabila Medan ^^






Tarikh Tutup : 30 April 2012


Nak tag Chacha dan Saliza





Segmen : Blogger Seluruh Dunia Dicari







Hye ^_^



Nak join segmen? jom ramai2 Klik Sini ok :)







Tarikh Tutup : 28 April 2012 ( 12 Tengah malam )


Nama blog : Cik Pelangi
Url blog : diyanarauzi92.blogspot.com







Tuesday, 24 April 2012

SEGMEN: BLOG PILIHAN ZAMANI 84







Hye ^_^



Join segmen lagi untuk hari ini..berminat? jom ramai2 Klik Sini :)






Tarikh Tutup : 24 April 2012 ( 11:59 malam )







Monday, 23 April 2012

First Giveaway by OhhAien







Hye ^_^



So, GA kali ni dari Aien :)






Nak tag :

Ieqa

Iera Balqis

Amalina Ho








SEGMENT : SERIOUS FOLLOW BACK







Hye ^_^



Hari ni nak join satu segmen ni sebab tengah bosan. Tengah blogwalking tadi terjumpa segmen yang menarik ni. Nak join jugak? Klik Sini ye ^^






Nak tag :

Eycha

Encik Bedak Sejuk




Friday, 20 April 2012

Ujian MEdsI







Hye ^_^



Keputusan untuk MEdsI keluar pada hari ni. Bagi yang mohon UPU bagi kos pendidikan dah boleh buat semakan sama ada berjaya ke tidak untuk menduduki ujian tersebut. Dari petang tadi aku nak cek line asyik sibuk je. Maklumlah ramai yang sibuk nak cek jugak kan sama ada mereka berjaya atau tidak. Dan lepas maghrib tadi baru aku dapat cek, dan keputusannya??
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Alhamdulilah, yeyeahh aku berjaya untuk ambil ujian tu! ^^


Tarikh : 28 April 2012
Masa : 10 - 11 Pagi
Tempat : SMK Seri Intan, Kluang



Semoga dipermudahkan segala urusan itu dan semoga aku berjaya dalam ujian tu. Lepas tu bolehla hadiri sesi temuduga pulak kan? haishh susah jugak kan nak jadi pendidik ni? hehe. Good luck dan tahniah jugak la kepada rakan - rakan yang lain yang dapat untuk menduduki ujian tersebut :)

300 soalan kena jawab dalam masa 1 jam. boleh ke? tentulah boleh kan. Tapi tak tahulah dia bagi soalan apa kan? tapi nasib baik la cuma jawab Ya atau Tidak aje.hehehe. So, tak payah la nak susah2 kan. tapi jangan amek remeh benda ni pulak, berkaitan masa depan ni. betol tal? haha. wishh me all the best okay! ^^



CHAIYOK3!! ALL THE BEST OKAY! <3





Wednesday, 18 April 2012

Wordless Wednesday #20






Hye ^_^











♥ Fall In Love ♥






Hye ^_^




Aku nak bagitau yang aku da jatuh cinta..serious aku tak tipu..apabila melihatnya  pertama kali, aku terus jatuh cinta. Tak pernah aku rasa perasaan seperti ini. Betul la kata orang kan? cinta bermula dari mata turun ke hati. Ini lah perasaan yang aku nak gambarkan sekarang ni dan apa2 pun aku akan cuba mendaparkannya dan pastikan dia menjadi milik aku seorang! yes, only me!! npe? tak boleh ke? ada aku kisah? hahaha (pentingkan diri sendiri )



Korang nak tau ke aku jatuh cinta kat sape? ishh bukannya tak nak beritahu..aku takut kalau aku beritahu korang pun akan jatuh cinta jugak..ni yang tak berapa nak best nie..nevermind la, demi korang semua aku sanggup share sebab sharing is caring right? haha ( ayat tak boleh blah )




Ni la dia orangnya yang membuatkan setiapa hari2 ku menjadi tak keruan, tidur tak lena, makan tak kenyang tapi mandi basah ok! haha















LOVEPINK NIKKON 1


Ni lah dia bendanya..haiyaaa!! korang ni, suka sangat buat andaian melulu..cepat betul otak tu ligat berfikir kan..haha..aku tak mention habis lagi..takkan la aku nak curang dengan sayang aku plak kan? hehe


I will make sure one day benda ni akan jadi milik aku..lagi bagus kalau ada orang nak hadiahkan aku benda ni kan? haha..tak pon aku menang cabutan bertuah ke kan? hehe..tapi serius aku memang suka kamera ni dan bolehla aku amik gambar puas2 kan? hik!









Tuesday, 17 April 2012

Number One For Me :)






Hye ^_^



This song is for my beloved mom <3


* Mom I’m all grown up now
I’ts a brand new day
I’d like to put a smile on your face everyday

Mom I’m all grown up now
And it’s not too late
I’d like to put a smile on your face everyday


You know you are the number one for me
You know you are the number one for me
You know you are the number one for me
Oh oh
number one for me

There is no one in this world
That can take your place
Oooh I’m sorry for ever taken you for granted

I will use every chance I get
To make you smile
Whenever I’m around you

Now I will to try to love you
Like you love me
Only God knows how much you mean to me






Best kan dengar lagu ni? menyentuh jiwa dan perasaan betol..
jom kita layan lagu ni dulu okay ^_^





Faktor Penyebab Manusia Itu Semakin Kurus






Hye ^_^





Kepada sesiapa yang sibuk nak kuruskan berat badan tu bolehla cuba ye :) hehehe ^^


1. Tekanan

Tu dia, aku letak no 1 ni..tekanan ni macam2..kerja la, study la, projek banyak nak kena siapkan, ade pulak assignment yang bertimbun - timbun..tapi yang paling bahaya aku rasa tekanan perasaan bila bercinta kot..huhu..sebab bila dalam keadaan macam ni kita hanya memakan hati berulamkan jantung jek..setuju? hehe


2. Tak cukup rehat / tidur

Tak cukup rehat sebab otak ni asyik berpikir aje tiap2 masa..aku dah dapat kaji dah..kita kalau mata kita ngantok tapi otak kita still jalan..kita mesti tak boleh lelap punya..pejam la mata serapat mana pon..tapi kalau otak ni dah letih..mata cepat2 je katup..lagi ada jugak yang tak cukup tidor ni sebab gayut malam2..tambah2 pulak bukan gayut cakap noty2 tapi gaduh2..ni boleh menyumbang kepada faktor no.1 tadi.



3. Bila dah insomnia

Wahaha..ni benda yang paling aku takut jugak la ni..ada yang tak boleh tidur malam..pantang tidur aje mesti terbangun mengejut..Hmm kenapa insomnia ni jejaskan berat badan? sebab bila terjadi nya macam ni ada antara korang yang   asyik minum susu je nak bagi boleh tidur balik..betol..and then korang makan milo supaya perut kenyang la konon..pastu mata pon mengantuk la..sebenarnya tak pon..bila korang makan milo tu membuatkan korang kenyang dan tak lalu makan.


4. Banyak makan benda merapu

Mungkin ada antara korang yang suka makan benda yang merapu seperti makan milo..pantang nampak je, mesti nak makan benda tu..ada tak? baik ngaku cepat. haha. tak pon korang ada makan benda yang lain.. if tak makan hidup korang tak sempurna, siap makan depan tv lagi..bila bangun tidur je, mesti cari makanan tu dulu..sebab tu la kurus.




Aku punya badan susah nak naik dan gemuk..maintain je, tak payah la aku nak risau pasal berat badan kan? bolehla aku makan ikut suka hati, asalkan perut kenyang..haha..apa2 pon, kesihatan kena jaga jugak..nanti penyakit yang lain pulak datang..hehe ^^


p/s : korang makin mengecil ke mengembang? kih3





Monday, 16 April 2012

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...