Wednesday, 9 November 2011

contest 2 in 1 strange contest by two strange blog







Hye readers ^-^

Aku telah di tag oleh adik Aisyah untuk join contest ini..bila aku baca psal contest
nie, aku rasa cm best jek lau aku join..agak interesting jugak contest
kali ini.

 Perangai pelik yang aku ada :
1. Suka makan ais..hehehe..da memang habit aku suka kunyah ais..asalkan ada ais je
kat peti ais, mmg aku akan kunyah sambil gigit2..rsa sejuk jek mulut nie..kih3
selalu jugak kena marah dgn mak dan dy suh buang habit buruk tue.

2. Kalau ngah bosan dlm kelas, mula la aku akan amik pen n kertas untuk conteng apa2..
kadang2 melukis la, bila member ngah ckap, kdg2 apa yg dy ckap aku akan tulis
balik kt kertas tue..hahaha..kelakar kan ? ^-^

3. Bila sedih jek aku suka tengok cermin n dgar lagu2 jiwang..time 2 mula la nk tocing.

4. Aku suka duduk sambil tersenyum sorang2..hehe..ngah berangan tue.hehe

5. Aku suka letak barang bersepah2..then bila nak carik barang tue, aku
xingat, nanti satu rumah aku suruh carik barang tue..hehe

ok..skrang plak aku join untuk satu lagi segmen iaitu :


Ni gambar yang aku pilih :



Time ni first date kami, di pizza hut
Mine : 5 Ogos 1992
Him : 30 Jun 1991

Actually kami nie baru jek couple..kami couple pada 6 Jun 2011..wahh !! cantik tak tarikh tue ? hehe..baru masuk 5 bulan kami bercinta <3

Kenangan manis kami adalah :
- Masa nak jumpa buat kali pertama, aku amik dia dekat railway station..waahhh!! time tue mmg epy gle2 bila nmpak dy :)
- Masa keluar tue, ktowg cuma g tengok wayang, cerita Al-Hijab..lepas tue ktowg g karoke..macam2 lagu kami nyanyi..mcm sore sedap je kn? hehe..lepas tekak da kering sume, ktowg pon g la makan kt pizza..yg paling kelakar, bila nk amek order, pekerja pizza yg kat kaunter tnya la nma dy..then dy ckap nama dy Saiful, sekali akk tue terslah dgar dy ckp syamsul ea? hahaha..ke main lagi jauhnye..myb ad iras2 syamsul kot..kih3
- Masa birthday aku hari tue, dy bagi aku adiah yg special sangat kt aku..kami nie bercinta jarak jauh..yela, dy study di utara, aku nie kt selatan jek..msa bfday aku, mmg xdpt kami nk celebrate sma2..so, even kami jauh, dy tetap bagi aku hadiah n pos kn hadiah tersebut..sweet kn? hehe..sampai aku sanggup x sekolah semata2 nak amik sendiri hadiah tue.
- Yang paling sweet bagi aku masa first date kami, aku nak hantar dy balik naik bas..then sebelum bas tue nk bergerak, aku pon iku dy sekali naik dalam bas..time tue cm nk nges jek rasanya..xpuas kot nak jmpa, setakat berapa jam je kn..tp dlam bas tue, dy sempat ckap ngn aku yang dy syagkan aku n cintakan aku sorang je..da xd orang lain lagi..even ngah sedih time 2, bila dy ckap mcm tue jek, hati aku pon mula la nak bling-bling..hehe..rasa mcm terharu sangat..jiwang kn?

Kenangan pahit kami :
- Aku adlah bergado ckit dgn dy..tp nak kata gado, bukan mcm gado..nk kata marah, bukan mrah..haha, nthla,xdpt nk describe perasaan time 2..ini semua gara2 FB la..aku stalker fb dy n aku check inbox dy..haishh..aku da lupakan da bnda tue, malaz nak ingat
- Cuma itu jela..sebb ktorang baru lg kn, so belum terlakar lagi la kenangan pahit dlm hidup kami..harap2 dijauhkan la bcoz aku nak happy2 jek ngn dy

Perangai pelik dia :
- Dy suka baca novel..siapa kata lelaki xleh baca novel kn? tapi bukan novel cintan cintun nie..yg lyan novel jiwang2 nie aku sowg jek..hehe..dy suka baca novel yg berkaitan falsafah..bgos la 2, ad bakat nanti nk jd Dr.Falsafah plak kn?
- Muka dy selalu siyez tanpa sebab..tapi tue dgn orang lain la..dngan ak xpernah plak..lau dgn aku senyum memanjang jek, saja nk tnjuk kan muka dy yg comel tue..hehehe..nk goda aku dgb dimple dy kot.
- Dia suka menyelongkar dapur tengah2 malam untuk carik makanan..bila da tgah2 malam bese la lau lapar kn? actually dy jangkit aku..memang sesuai la kn..hahaha
- Bila tgah khsusyk meng'update' blog, mesej aku bagi pon xperasan !! huh..geramm!! hehe
- Dia jugak alergik dengan durian..xtau la npe..kalau dy makan durian, bibir dy gatal..nnti jad justin bibir plak kn..hahaha..dy cakap durian tak sedap..padahal sedap pe..huhu

Kata - Kata Cinta : < Jika kamu bertemu seseorang yang senyumannya mampu membuatm  tersenyum, kamu mungkin telah menemukan orang yang tepat untuk hidupmu >
                                 

To My beloved one : I have found it, thai is you dear..only u can make me smile always.
As long i'm still alive..i'll make ur life more meaningfull with me :)

                                    
DONE !!
ini jela yang aku nk story mory
hehe ~

* Kalau nak join klik banner kat atas ok :)

Aku nak tag Ella dan Aina 








8 comments:

Encik Bedak Sejuk said...

amboi... nasib sikit je perangai pelik saya... sebenarnye ade lagi la sayang oit... saje nak keep secret... hahaha... bahaya2... :P

aiNAA kHOdOri said...

akak tag sy dlm contest yg 1st or second???

eyra fieyra said...

tengss join ye :) gudluck k ?

aiNAA kHOdOri said...

sy masok yg 1st pny INSYAALLAH...
yg kedua2, kna postpone sbb nk kna cari BOY dlu... hehe...

Ebell Lee Syasya said...

ty join sys :)..gud luck :D

✿Syafiyana Deesya✿ said...

best bca pasal ni..hehe...sye join gk..haha..tpi awk lagi hebat..:)

Diyana Ali said...

mcm lebih kurang je perangai pelik diyana tu :D hehe

~ Cik Pelangi ~ said...

hehehe..myb sbb nama kita sama kot..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...