Tuesday, 17 April 2012

Faktor Penyebab Manusia Itu Semakin Kurus






Hye ^_^





Kepada sesiapa yang sibuk nak kuruskan berat badan tu bolehla cuba ye :) hehehe ^^


1. Tekanan

Tu dia, aku letak no 1 ni..tekanan ni macam2..kerja la, study la, projek banyak nak kena siapkan, ade pulak assignment yang bertimbun - timbun..tapi yang paling bahaya aku rasa tekanan perasaan bila bercinta kot..huhu..sebab bila dalam keadaan macam ni kita hanya memakan hati berulamkan jantung jek..setuju? hehe


2. Tak cukup rehat / tidur

Tak cukup rehat sebab otak ni asyik berpikir aje tiap2 masa..aku dah dapat kaji dah..kita kalau mata kita ngantok tapi otak kita still jalan..kita mesti tak boleh lelap punya..pejam la mata serapat mana pon..tapi kalau otak ni dah letih..mata cepat2 je katup..lagi ada jugak yang tak cukup tidor ni sebab gayut malam2..tambah2 pulak bukan gayut cakap noty2 tapi gaduh2..ni boleh menyumbang kepada faktor no.1 tadi.



3. Bila dah insomnia

Wahaha..ni benda yang paling aku takut jugak la ni..ada yang tak boleh tidur malam..pantang tidur aje mesti terbangun mengejut..Hmm kenapa insomnia ni jejaskan berat badan? sebab bila terjadi nya macam ni ada antara korang yang   asyik minum susu je nak bagi boleh tidur balik..betol..and then korang makan milo supaya perut kenyang la konon..pastu mata pon mengantuk la..sebenarnya tak pon..bila korang makan milo tu membuatkan korang kenyang dan tak lalu makan.


4. Banyak makan benda merapu

Mungkin ada antara korang yang suka makan benda yang merapu seperti makan milo..pantang nampak je, mesti nak makan benda tu..ada tak? baik ngaku cepat. haha. tak pon korang ada makan benda yang lain.. if tak makan hidup korang tak sempurna, siap makan depan tv lagi..bila bangun tidur je, mesti cari makanan tu dulu..sebab tu la kurus.




Aku punya badan susah nak naik dan gemuk..maintain je, tak payah la aku nak risau pasal berat badan kan? bolehla aku makan ikut suka hati, asalkan perut kenyang..haha..apa2 pon, kesihatan kena jaga jugak..nanti penyakit yang lain pulak datang..hehe ^^


p/s : korang makin mengecil ke mengembang? kih3





3 comments:

whinxe said...

MC dah cube tapi makin mengembang...haha

~ Cik Pelangi ~ said...

haha..sabar jela..cuba la lg yek, jgn putus asa..chaiyok2! haha

cahaya eiyka said...

Sy hairan badan semakin kurus kering sedangkan makn berselera...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...