Tuesday, 3 January 2012

Selamat kembali Ke Sekolah Ye Adik-Adik :)








Hye ^_^






Entry hari ini khas ditujukan kepada adik2 yang dah nak naik sekolah pada hari esok..amacam? korang punya cuti sudah habis la..suka? seronok? ( eh2 terkeluar ayat KL Gangter la plak ) hahaha..jangan jeles ea sebab aku dah x kembali ke sekolah dan takkan mungkin akan kembali lagi..hureyy!! tapi sebenarnya zaman sekolah lah zaman yang paling best kan? ada ramai kawan, ramai cikgu2 dan banyak memori yang boleh tercipta tak kira sama ada manis atau pahit yang boleh dilakar sepanjang zaman persekolahan kita..waaa!! tetiba rasa rindu pulak nak sekolah..hehehe


Esok dah nak start sekolah..macam mana dengan persiapan semua? da settle belom? lau belum cepat2 la prepare yek supaya esok xdla kelam kabut sangat kan..kalau boleh hari pertama sekolah nak la segala2nya nampak perfect..xgitu? hehehe..yang lelaki mestilah nak nampak kehandsome dia dan perempuan nak la nampak cantik dan kemas..betul tak? beg2 sekolah, buku sekolah, baju sekolah dan barang2 yang seangkatan dengannya kena la dibereskan cepat2..mana2 yang belum beli tu pergilah beli ok ^_^


Tapi kan biasanya la kan budak2 yang selalu excited sangat nak naik sekolah ni adalah budak2 Tingkatan satu..betul tak?  yela, ini menunjukkan yang mereka dah masuk ke alam sekolah menengah dan nampak mereka lebih matang..kepada pelajar2 Tingkatan 3, 5 dan 6 pula, tahun ini merupakan tahun yang sangat stress kepada mereka kerana mereka akan menghadapi peperiksaan PMR, SPM dan STPM..masa ini lah korang kena study hard and study smart kalau korang nk dapat straight A ok :) 


Haishhh..seronok sebenarnya bila tengok esok semua dah naik sekolah..pagi2 dah kena bangun kan..aku? dapatlah aku tidur dengan nyenyaknya..al maklumlah budak dah tak sekolah lagi kan ( ayat untuk menjeleskan orang ) hahahaha...apa2 pun bila da naik sekolah ni tanamkan la azam dalam diri untuk belajar bersungguh2 demi masa depan korang semua..ingatlah pesan guru2, buat homework, dan jangan nakal2 ok..lagi satu aku nak pesan korang jangan cabut sekolah atau ponteng sekolah taw, tak baik..hehehehe


Ok la..sampai sini sahaja entry untuk hari ini..for the lastly, Selamat Kembali ke Sekolah kepada adik2 semua...peace ^_^v...sabar jelaaaa..hahaha




Semasa di Tingkatan 5 ( 2009 )



Gambar Tingkatan 6 ( 2010/2011 )



p/s : kesian adik aku kena pergi ke sekolah..sabar la wahai adikku..miahaha :P




 

2 comments:

LoveHeart said...

Akq! tagging you :)

http://koxtau.blogspot.com/2012/01/contest-blog-paling-comel.html

Tanx! :D

Anis Khalilah said...

wow..ade gmbr saye..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...