Friday, 18 May 2012

Petua Mendapatkan Bibir Cantik








hye ^_^







Adakah anda sedang mengalami masalah bibir kering ataupun bibir pecah? Jika tidak, adakah anda risaukan bibir anda hitam akibat daripada kesan merokok mahupun penggunaan gincu bibir yang kurang sesuai? (ceh,macam nk wat iklan tv lak) Banyak petua aku nak beritahu ni. hehe


Ramai yang cakap bibir aku ni cantik dan kemerah - merahan. Even tanpa lipstik pun memang dah nampak macam pink2, merah2. Ada yang tanya macam mana bibir aku boleh merah macam tu kan? Ada yang berpendapat mungkin sebab aku putih ( erkkk..perasan gile ) dan dia ikut aliran darah kita. Aku pun tidak berapa pasti, sebab dah memang natural macam ni. hehe


Tapi bagi yang nak tau macam mana nak dapatkan bibir cantik korang boleh guna satu bahan ni, iaitu mentega :) 




Gambar Mentega (butter)



Caranya begini :

1.Pergi dapur
2.Bukak peti
3. Ambil sikit je mentega dan sapukan hingga rata di sekitar kawasan bibir anda ye.
4. Lakukan proses ini pada setiap malam iaitu ketika sebelum tidur.




Mudah je kan? Dulu2 kalau bibir aku pecah atau kering mesti mak aku suruh sapukan mentega dekat bibir. Tapi tu dulu2 la, sekarang dah tak pun. hehe. So,  korang amalkanlah petua bibir ni sehingga bibir anda kembali segar dan warnanya pun kembali pada asal :)

SELAMAT MENCUBA ^_^




5 comments:

widiea azira said...

wahh petua menarik ni. .bibir sy pn dh smakin gelap kot

Misz Mieza said...

Owh.. Menarik.. Thanks for sharing! Erks, tapi yak bersemut ke nanti mulut kite.. Huhu..

♥ Cik Pelangi ♥ said...

tak bersemut pun. kgn risau la ye :) most welcome..sharing is caring ^^

Lily said...

biasanya kalau bibir kering Lily pkai lip balm je. Teringin jugak nk try pakai mentega

nur zhahirin said...

Mentega pape pum bleh ke?
Marjerin nk wt kek uh bleh ?
Ada byk kt umah.
Hee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...