Sunday, 24 June 2012

8 Cara Nak Buat Bekas Kekasih Anda Menyesal!!







Hye ^_^



1. Untuk menyakitkan hati bila bf atau gf anda minta break, anda cakap kat dia camne "Dah lama saya tunggu peluang ne. Terima kasih banyak-banyak la memudahkan kerja saya." Lepas tu lompat-lompat la sikit nak tunjuk anda gembira (padahal dalam hati sedih giler)




2. Pulangkan semua gambar-gambar ex anda. Letak gambar tu dalam kotak atau pendrive dan jangan lupa campur sekali dengan gambar-gambar lelaki hensem atau awek-awek cun yang lain. Pastu buat short note kat situ "p/s :Awak yang mana satu eh ? sorry la,saya dah lupa. Pilih la sendiri pastu hantar balik kat saya."
3. Bila nampak ex anda berpegangan tangan dengan perempuan atau lelaki lain, sapa lah mereka dan cakap "Eh,awak bukan bf/gf aku nombor 5 ke? lama tak jumpa!". Kalau nak buat dia bengang lagi, cari sorang budak yang nampak rock pastu tegur diorang "Jah, adik kau mintak duit nak makan kat aku. Kau tak kesian ke kat dia?". 

4. Cubalah bergaya sikit. Kalau dulu masa couple anda pakai selekeh je. Pakai la pakaian kemas nak bagi nampak anda berpelajaran. Baju RM 10 pun kalau anda pandai menggayakannya boleh nampak kacak jugak. Mesti dia menyesal meninggalkan anda.
5. Bila nampak dia online kt FB , Twitter terus post status atau gambar-gambar saat anda bahagia bersama kawan-kawan. Untuk menunjukkan anda boleh hidup bahagia tanpa dia.Kalau la dia dah remove anda, cuba tag gambar anda tengah bahagia tu kat kawan-kawan dia. Mungkin dia akan tengok.
6. Biasanya, selepas clash ex anda akan cuba anggap anda sebagai kawan la konon. Cakap je dekat dia "Saya dah ada sejuta kawan,tak ada awak lebih bahagia hidup saya." Mesti dia bengang.
7. Kalau anda masih belajar lagi, masa ne la nak tunjuk tanpa dia pun anda boleh berjaya. Belajar sunguh-sungguh. Dapat kerja beli keta Ferrari. Pastu lalu tepi dia cakap "Lama tak jumpa awak. Eh, nak pegi mana ne, boleh saya tumpangkan."
8. Anda cari je orang lain yang lebih baik,hensem,cantik,romantik daripada ex bf/gf anda. Kalau dia ternampak saat anda bahagia mesti dia jealous. Padan muka sebab dulu tak appreciate. Dushh!



itu lah dia serba sedikit yang aku boleh kongsi dengan korang semua. Kredit to blog NICKNASHRAM sebab aku copy dia punya entri. hewhew sekali sekala copy entri orang best jugak..lagipun entri ini sangat bermanfaat buat remaja diluar sana yang tengah frust gewe..Meoww!!. renung-renungkan dan selamat beramal ^^


Bercinta memang mudah,
Untuk dicintai juga memang mudah,
Tapi untuk dicintai orang yang kita cintai, 
itulah yang sukar diperolehi.






8 comments:

Michelle Hopell said...

bagus jugak nie,nanti kite amalkan heehe~
hopefully takde pape blaku xD

KY said...

boleh ke macam tu hehehe...

♥ Cik Pelangi ♥ said...

hehe. boleh aje. ce try kot2 menjadi kan :P

cik ahiru said...

memang superb punya idea .. <3

eyqa said...

awesome punyer idea.. like it

Nurul sehilla said...

Tak berani nak wat

Nurul sehilla said...

Tak berani nak wat

Nurul sehilla said...

Tak berani nak wat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...