Thursday, 7 June 2012

Cara Nak Hilangakn Parut Jerawat







Hye ^_^






Biasanya jerawat akan tinggalkan parut kan?? Oh sangat tak suka bila jadi macam ni. Boleh pulak nak tinggalkan khazanah kat muka kan!! Dan bukan senang pulak tu nak hilangkan. Erm, self confidence pun menurun dengan serta merta T__T celaka!! huahuahua..

Produk dekat kedai pon belum tentu boleh hilangkan sebab ikut suka  dia lah nak hilang bila...eh eh...?So kali ni aku share dengan korang..insyallah dengan izin ALLAh boleh jalan dah :) hehe




madu


bedak sejuk

Korang campurkan madu dengan bedak sejuk lepastu letak kat muka tepek-tepek tau...Tunggu kering lepastu basuh macam biasa :'D heheh~ 


cara kedua :



kayu manis 





madu

Korang campurkan kayu manis yang dah diasah dengan pedang samurai...dengan madu..huahuahuah..Lepastu sapu dekat mana parut korang terlahir tu dengan penuh kagum. Cuci dengan air suam esok paginya. Amalkan 3 kali seminggu at least. Rajin-rajin tau!


Seterusnya :


timun

Kisar timun dan tapis airnya. Hampaskan timun tu lepastu sapu dekat muka korang dengan penuh bernafsu. Selepas 30 minit cuci kasi bersih tau!





See..mudah je kan?? Daripada mak korang buang benda-benda alah ni macam tu je, baik korang recycle..ewah. So amalkan dan rajin-rajinlah buat. Insyallah dengan izin ALLAH semuanya ok! 







p/s : Tenyeh muka dengan clorox kasi bersih..
GOOD LUCK ~ 







3 comments:

cik nara omey said...

hak3....nice tips..nak muka sentiasa berseri??ambil la wuduk byk2...

pha is said...

erk.. dulu2 masa muda remaja, pakai t3 je... hehehe

armouris said...

terjumpa info ni, juga pasal jerawat… sharing is caring :) - Cara Menghilangkan Parut/Bekas Parut Jerawat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...